Biografie

Sandra Vanreys heeft ruim 35 jaar bühne ervaring op binnen en buitenlandse podia, een eigen stemgeluid, sympathieke uitstraling en met een capaciteit om elk publiek voor zich te winnen, maakt Sandra Vanreys tot een zangeres van formaat. Met name het country genre draagt zij een warm hart toe. Inmiddels is zij door het Nederlands country publiek, 8 maal uitgeroepen tot Nederlands beste en favoriete countryzangeres. Tevens is Sandra betitelt tot millennium countryzangeres van Nederland. Een unieke prestatie!

In Amerika schitterde zij voor 42 miljoen kijkers (!) in de live uitgezonden Tv show “Nashville Now” en verzorgde zij optredens in binnen en buitenland. Ze tourde o.a. in Engeland, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, België, Canada en Amerika. Onlangs was zij op verzoek van de Nederlandse Ambassade te gast in Guatemala City waar Sandra optredens verzorgde
op het Holanda Festival in Guatemala. Als er in de Achterhoek ook nog een trein naar je vernoemd wordt ; dan kun je gerust concluderen dat het goed gaat met Sandra Vanreys.

ALLROUND ARTIESTE

Van country zangeres groeit Sandra uit tot een allround zangeres in diverse muziekstijlen. Ze behaalt een platensucces met de Cd single’s Let us try (Tipparade tip 10 ) en Ev’rybody is Rocking. Diverse Tv programma’s o.a. Vijf uurshow, Peter Jan Rens Late Night en Veronica Call TV bezorgen haar landelijke gezichtsbekendheid. Mede door het behaalde succes verschijnt haar debuut CD album “Heartstrings”. Ook Duitsland is in haar geïnteresseerd , en dat doet Sandra besluiten om haar eerste Duitstalige single op te nemen. Een daverend succes want het lied getiteld “ Wenn du nicht weisst wohin” staat enkele weken genoteerd in de Top 10 van de NDR Schlagerparade. Eind ’99 verschijnt haar tweede Cd album getiteld COUNTRY FEELINGS-From me to you .Een puur country album met 14 countrystukken waaronder 7 songs van eigen hand zijn.

Sandra Vanreys werkte mee aan de Theatershow COUNTRY ROAD. In samenwerking met de top van de Nederlandse Country, zorgen zij voor staande ovaties in de Nederlandse theaters .

CD ALBUMS EN DVD

Zomer 2004 is het seizoen dat Sandra haar nieuwste CD album “LET GO” presenteert aan een breed publiek. Een modern pop/country getint album bezorgt Sandra veel goede kritieken in de schrijvende pers. Onder leiding van Bert Kuipers en Caspar Falke komt het album tot stand . RTV Oost maakt n.a.v. het nieuwe album een Tv special . Kort daarop wordt zij uitgeroepen tot “Ster van Overijssel” . De CD wordt landelijk zeer goed gedraaid en is veelvuldig uitverkozen tot “de CD van de week ”. Eind 2006 volgde de Nederlandstalige single CD getiteld ‘Een wereld zonder jou”. De videoclip van deze single , bezorgde veel Tv zendtijd . Tv Oranje zend de clip veelvuldig uit en andere Tv zenders volgen.

In de winter van 2009 verschijnt de DVD Kerst met Sandra Vanreys. In een ruim 30 minuten durende muziekspecial zingt Sandra kerstliederen op mooie sfeerlocaties in de Achterhoek. Liedjes als Silent Night, Little town of Bethlehem en vele andere bekende songs zijn speciaal voor deze Dvd ingezongen en voorzien van een muzikaal sound die Sandra zo herkenbaar maakt als zangeres.

CD PUUR & DUETTEN CD

De naam zegt het al, pure muziek met pure songs en teksten in het Nederlands. Sandra schrijft zelf het grootste aandeel op deze Cd. Als 1 e single track is gekozen voor het mooie lied ‘De Achterhoek’ dat door haar zelf is geschreven. Een ode aan haar geliefde streek waar zij geboren en woonachtig is. Dick van Altena produceerde het album samen met Ron Lieberton. In 2012 verschijnt het Duetten Album “Vaya Condios” van Dick en Sandra. December 2014 is de maand waarin haar single ”Ooit kom jij weer terug”op het label van Hollandia Music verschijnt. De clip is op you tube te bekijken.

ZANGCOACH

Sinds een aantal jaren is Sandra ook een succesvolle zangcoach. Zij coached o.a. jong maar ook oudere zangtalenten. Eén van haar leerlingen (Laura van Kaam) is onlangs de winnares van het Tv programma The voice kids geworden.

Sandra is solo te boeken, maar ook als akoestisch trio onder de naam Trio Sandra Vanreys. Daarnaast heeft zij een gelegenheidsformatie Sandra & Friends (5 tallige band) en werkt zij met diverse show en country-orkesten.

K.v.K handelsregister:09156417    VAR/Btw nr. 1241.83.062.B01